Babygebaren voor kinderdagverblijf.

Via Babygebaren-Breda is het ook mogelijk een traject te doorlopen om Babygebaren volledig in te voeren in uw kinderdagverblijf.  Daarvoor doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1 – Intakefase. (telefonisch of op locatie). In een aantal contactmomenten via telefoon, e-mail en/of gesprek op locatie krijgen we inzicht in hoe babygebaren gebruikt kunnen worden binnen uw kinderdagverblijf.

Stap 2 – Workshop Een workshop van ca. 2 uur. Deze wordt op locatie gegeven. Eerst komen in een theoretisch deel de achtergronden en voordelen van babygebaren aan bod. Hierna volgt een praktisch deel waarin we samen kijken naar de beste manier om babygebaren in te gaan voeren in de groepen van uw kinderdagverblijf. Bij deze workshop is voor elke deelnemer het gebarenwoordenboekje “Babygebaren, de eerste woordjes” inbegrepen.

Stap 3 – Coaching (2x) Na een aantal weken brengen wij opnieuw een bezoek aan het kinderdagverblijf om vragen te beantwoorden en om te kijken hoe de toepassing van babygebaren tijdens het werk verloopt. We zullen kijken naar de gebaren interactie tussen leidsters en kinderen en jullie coachen in de verbetering daarvan.   Daarna gaan de pedagogisch medewerkers weer verder met het invoeren van de babygebaren in de groepen. Een aantal weken later komen we terug voor de laatste coachingsdag. Wanneer tijdens de laatste coachingsdag blijkt dat de babygebaren goed geïmplementeerd zijn, zal het kinderdagverblijf een Babygebarencertificaat van Babygebaren Nederland ontvangen. Dit zal tevens op de landelijke site en in de landelijke nieuwsbrief vermeld worden. Zo kunnen ouders die met babygebaren werken een kinderdagverblijf kiezen dat babygebaren gebruikt. Mochten er mensen van verschillende locaties aan de workshop meedoen, dan worden deze locaties apart bezocht voor de coaching.

Als u babygebaren volledig in uw organisatie wilt implementeren, neemt u dan contact met me op via dit formulier.

In het voorbereidende overleg, kunnen we ook komen tot een prijs-op-maat.