Cursus babygebaren

De cursus babygebaren voor ouders bestaat uit drie bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst krijg je véél informatie;

  • over het ontstaan van babygebaren;
  • over onderzoeken rondom babygebaren;
  • over het hoe en waarom van babygebaren;
  • en natuurlijk over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met babygebaren.

Natuurlijk leer je tijdens die eerste bijeenkomst ook veel gebaren.

Tijdens de tweede en derde bijeenkomst staan in eerste instantie jullie ervaringen in de voorafgaande weken centraal. Het uitwisselen van die ervaringen is heel zinvol in het proces om babygebaren een onderdeel te laten zijn van de communicatie thuis. Daarnaast zullen we verder kijken naar het toepassen van gebaren in verschillende situaties. En natuurlijk kunnen er nog meer  gebaren aangeleerd worden.

Tijdens deze 2e en 3e bijeenkomst zitten cursisten van 2 opeenvolgende  cursussen bij elkaar in de groep. Het blijkt het erg zinvol te zijn verhalen te horen van gezinnen die al een stukje verder zijn in het gebarenproces of juist je eigen ervaringen te vertellen aan anderen die nog niet zo ver zijn.

In principe is deze cursus bedoeld voor ouders. Maar als er iemand anders –die met jullie zorg draagt voor jullie baby- ook graag meedoet, is dat zeker mogelijk. Je kunt daarover contact met me opnemen via het opgaveformulier.

Het is niet nodig om jullie kindje mee te nemen naar de cursus, maar het is natuurlijk wel van harte welkom.

Heb je interesse in de cursus babygebaren voor ouders, kijk dan hier voor plaats en data. Via dit opgaveformulier kun je je inschrijven voor de cursus. De kosten bedragen € 80,- per gezin.